Kranføreres sag genovervejet

Statsadvokaten har udbedt sig betænkningstid

Det bliver nu undersøgt nærmere, om havnedirektøren og borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), brød brevhemmeligheden, da de læste sms?er på en kranførers arbejdstelefon. Tre kranfører indgik derefter i samarbejde med 3F en fratrædelsesaftale og ophørte deres job.

Tidligere på året stoppede Østjyllands Politi den videre efterforskning i sagen, og det er den beslutning, statsadvokaten nu har bedt sig ekstra betænkningstid til genoverveje.

- Sagen er på mange måder ret kompliceret, fordi der både er nogle ansættelsesretlige og strafferetlige forhold, der gør sig gældende. Afgørelsen er udtryk for, at vi har en masse overvejelser om, i hvilken retning det skal gå - om efterforskningen skal genoptages, siger vicestatsadvokat, Jacob Berger til nyhedssiden Søfart.

De tre kranføreres advokat, Bjarne Overmark er glad for advokatens beslutning.

- Jeg synes kun, det er godt, at statsadvokaten vinder sig tid til at tænke sig grundigt om og ikke lige i første omgang vil godkende politiets beslutning. Statsadvokaten kunne jo have valgt at svinge gummistemplet og sige, det er helt i orden, det som havnedirektøren har gjort, siger Bjarne Overmark.

Afgørelsen ventes at falde indenfor de næste måneder.