Kræver forklaring af rådmanden

De tre børn, der i maj blev sendt til Libanon, er endnu ikke hentet hjem til Århus. Nu kræver de konservative en forklaring.

De konservative i Århus Byråd vil have rådmanden til at forklare, hvorfor tre børn, der i maj blev sendt til Libanon af deres forældre i protest mod kommunens planer om at tvangsfjerne dem, endnu ikke er hentet hjem til Århus.

- Jeg vil kræve en redegørelse over sagsforløbet. Jeg vil simpelthen gå ind og søge en aktindsigt som byrådsmedlem, så jeg kan se, hvor det er gået galt og hvad vi kan gøre fremadrettet. Jeg vil ikke bare spises af med at vi forhandler. Nu er der gået tre måneder. Ingen ved noget. Man ved, at vi ikke umiddelbart vil sende nogen til Libanon for at hente børnene fordi det kan være problematisk, men vi bliver nødt til at have en handlingsplan, siger byrådsmedlem Niels Christian Selchau-Mark (K) til TV 2 /østjylland.

Også de radikale ønsker en tidsplan for, hvornår børnene kan komme hjem til Århus igen.

Rådmanden ønsker ikke at udtale sig om sagen fordi han mener det kan skade kommunens forhold til forældrene så det ikke vil være muligt at overbevise dem om, at de skal sende børnene hjem til Danmark igen.