Kræver folkeafstemning

Lokale skal spørges om asylcentre, mener DFer

Foto: Colourbox / Dansk Folkeparti

Beboerne i nærområdet skal spørges i en folkeafstemning, inden der bliver anlagt nye asylcentre i Østjylland.

Det mener Dansk Folkepartis nye folketingskandidat i Randers Syd-kredsen, Claus Kvist Hansen.

Norddjurs Kommune ønsker, at der bliver anlagt to nye asylcentre i nedlagte plejehjem i landsbyerne Rimsø og Lyngby. I alt rykker der 270 asylansøgere ind på de to asylcentre, hvis de etableres.

Se: To nye asylcentre

Ifølge Claus Kvist Hansen er det også besluttet at åbne et asylcenter i Langå og at udvide det eksisterende asylcenter ved Ebeltoft.

Beslutningerne om at anlægge nye asylcentre og udvide det eksisterende center ved Ebeltoft er blevet taget uden at inddrage de lokale beboere nok, mener Claus Kvist Hansen.

- Det ligner efterhånden en bevidst strategi: Først trumfes centrene igennem på kort tid, og så må lokalbefolkningen skændes om det bagefter. Èn ting er, at Danmark i alt for mange år har døjet med en håbløs flygtningepolitik, men noget andet er, at den gennemføres på diktatorisk vis, siger han i en pressemeddelelse.

Se: DF vælger ny kandidat

- Jeg mener, at flygtninge hjælpes bedst i deres nærområde. Og hvis det er strengt nødvendigt at etablere flygtningecentre i Danmark, så må byrådet som minimum udskrive en lokal folkeafstemning om spørgsmålet.

Ifølge Claus Kvist Hansen er folkeafstemninger en unik mulighed for at få trykprøvet, hvor stor opbakningen til asylcentrene er lokalt.