Kræver erstatning af ISS

Rengøringsfirma skal betale for udgifterne efter nøgletyveri, kræver udvalgsformand

00:30

De to tyve under indbruddet, der nu kan koste ISS et større beløb til udsiftning af nøgler og dørlåse.

1 af 2

Ovenpå tyveriet af koder til 150 aarhusianske institutioner og efterfølgende indbrud kræver formanden for Børn og Unge-udvalget, Thomas Medom (SF), at ISS holder kommunen skadefri:

- Det er helt ude i skoven, at ISS ikke vil påtage sig det fulde ansvar og love at man dækker udgifterne. Hvis de forsøger at sende regningen videre til skatteborgerne i Aarhus, bør den virksomhedspraksis tages med i vurderingen næste gang der er udbud på rengøringsområdet i Aarhus Kommune.
 
Kaspar Bach Habersaat som er kommunikationsdirektør i ISS Facility afviser, at selskabet forsøger at rende fra regningen: Firmaet vil endnu ikke garantere udfaldet af det økonomiske mellemværende, men han mener, kommunen er rimeligt godt beskyttet mod et økonomisk tab på sagen:

- Det er et område, der er reguleret af regler og kontrakter. Kommunen har beskyttet sig selv rimeligt godt, ved at skrive klausuler ind i kontrakten med ISS.

- I øjeblikket er advokater og forsikringsselskaber og andre i gang med at vurdere denne sag. Vi håber at sagen om nøgletyveriet ikke kommer til at gå ud over de aarhusianske børn og unge, siger Kaspar Bach Habersaat.

Også politiet har kritiseret ISS' håndtering af de mange nøgler og koder til kommunens daginstitutioner.

- Det er bare ikke godt nok, når man opbevarer nøgler med
adresser på sammen med alarmkoder. Enhver ved, at det er en
rigtig dårlig idé, lød det tirsdag fra politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.