Kræver brand efterforsket

- Aarhuschauffør ikke bag mord på 159

Støttegruppen for ofrene for mordbranden på passagerfærgen Scandinavian Star-branden i 1990 har i dag fremsendt en anmodning til regeringerne i Skandinavien om at genoptage efterforskningen af sagen. Det skriver nrk.no.

Aarhusiansk chauffør "frikendt" af privat undersøgelse

Det sker efter at en selvbestaltet norsk ekspertgruppe for nylig fremlagde en rapport, der konkluderede, at den aarhusianske lastvognschauffør Erik Mørk Andersen, umuligt kunne have anstiftet branden.

Den aarhusianske chauffør døde selv i branden. Oprindelig konkluderede myndigehederne, at aarhusinaneren anstiftede branden. Det skete blandt andet på baggrund af, at han tidligere var dømt for brandstiftelse. Men ekpertkommisionen nåede frem til, at den danske chauffør var omkommet en helt døgn før den sidste af en række brande ombord blev anstiftet.

Støttegruppen for de efterladte efter de 159 passagerer, der omkom i branden, opfordrer på baggrund af de nye oplysninger myndighederne i Norge og Danmark til at nedsætte en undersøgelseskommision, der skal granske branden igen. Sidste år afviste den norske rigsadvokat at genoptage efterforskningen.

Enken slået og sparket

Den omkomne aarhuschaufførs enke bor fortsat i Aarhus. Hun har tidligere fortalt til TV 2 | ØSTJYLLAND, at det har haft store personlige konsekvenser for hende, at hendes mand blev udråbt til massemorder. Folk har i årevis råbt ad hende på gaden og kaldt hende for "morderens hustru" ligesom hun er blevet slået og sparket i det boligkvarter i det nordlige Aarhus, hun boede i efter ulykken. Hun har hele tiden troet på sin afdøde mands uskyld.