Kræftsyg mor skriver bog

Mor til to lever med leukæmi

07:01

1 af 2

Hun fik sit første barn som 18-årig. To år senere fik hun konstateret leukæmi, og blev stillet i udsigt, at hun højst havde seks år tilbage at leve i.

I dag er Nadja Kaagh 29 år og mor til to drenge. Hendes liv har budt hende mange nedture, og det fortæller hun om mandag i Go? Aften Østjylland.

- Det har været? interessant? nej, det har det ikke. Det har været skræmmende, det har været frygteligt, og det har været ganske forfærdeligt nogle gange, siger hun.

Ved mor er syg

At være dødeligt syg af kræft og samtidig være mor kræver, at Nadja Kaagh må tale åbent med sine børn om sygdommen. Hun har en aftale med sønnen Sebastian på 11 år om ikke at holde noget skjult.

- For to år siden havde jeg et rigtig grimt tilbagefald, der var tæt på at tage livet fra mig. Så snakker vi om, at der ikke er nogen garantier her i livet. Hverken for mig eller dem eller alle andre, siger hun.

Ingen kan tage dømmene

Børnene giver også Nadja styrken til at kæmpe imod sygdommen. En sygdom der ofte har taget styringen over hendes liv, og tvunget hende til at gå andre veje.

Det er netop det, hun nu har skrevet en bog om. At blive ved med at drømme selvom livet kan være svært.

- Hver eneste gang jeg har sat mig noget for, så har der været sygdom, tilbagefald eller et noget andet, der har taget det fra mig. Og så har jeg fundet nye mål. Jeg lever efter, at når én dør lukkes, så åbnes der en ny, siger hun.

I Go? Aften Østjylland kan du høre hele interviewet med Nadja Kaagh. Det er klokken 18.20 og 21.25.

Bogen ?Drømmene kan ingen tage fra mig? udkommer i dag.