Kræftafdeling vil behandle flere

Kræftafdelingen ved Århus Sygehus vil udvide brugen af strålekanonerne ved at holde ekstraordinært åbent om lørdagen.

Kræftafdelingen på Århus Sygehus vil gøre en ekstra indsats for at nedbringe ventelisterne for behandling af kræftpatienter med strålekanon ved at holde åbent om lørdagen. Det skriver JP Århus.

Beslutningen sker efter et møde med Sundhedsstyrelsen, hvor kræftafdelingerne på landets sygehuse blev bedt om at komme med bud på, hvordan man hurtigst muligt kan nedbringe ventetiderne på behandling.

- Vi har netop indgået en aftale med personalet om, at vi kan holde ekstra åbent om lørdagen i en periode. Samtidig er vi i gang med at overveje andre tiltag, der kan være med til at øge antallet af strålebehandlinger, forklarer centerchef for kræftafdelingen Frank Skriver Mikkelsen.

TV2 | ØSTJYLLAND har i denne uge afsløret, at det århusianske kraftcenter ikke har informereret patienterne om deres ret til behandling i udlandet, når ventetiden i Danmark er over fire uger.

Ved at klikke på tv-ikonet øverst i højre spalte kan du se udsendelsen fra torsdag kl. 19.30, hvor de første to indslag handlede om sagen.

Tidligere nyheder om sagen:<A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16097" target=_blank>Østjyske kræftpatienter ilde stedt (23/11-2006)</A><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=16086">Amtet skjuler patient-rettigheder (22/11-2006)</A>