Kræft- og børneafdelinger går fri af mulig konflikt

Danske Regioner og Foreningen af Speciallæger og Yngre Læger er enige om at fritage områder under konflikt

Hvis det når til konflikt på det offentlige arbejdsmarked, skal langt de fleste offentlige ansatte ikke møde på arbejde. Men det gælder ikke for ansatte på udvalgte hospitalsområder.

Kræftområdet, børneområdet, området for blodsygdomme og de fælles akutmodtagelser samt akut- og traumeafdelinger fritages alle fra konflikten.

Dem har regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), Foreningen af Speciallæger og Yngre Læger torsdag aftalt. Foruden de fritagede områder opretholdes også nødberedskaber over hele landet.

Aftalen skal ifølge Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner og formand for RLTN, sikre patienterne.

- Hvis det kommer til en konflikt - hvilket vi vil arbejde hårdt for at undgå - vil vi i regionerne gå langt for at sikre, at akut syge og børn alligevel bliver behandlet. Patienterne må ikke blive taget som gidsler i den danske model, siger han i en pressemeddelelse.

Tirsdag gik topfolkene i forhandlingerne om de offentlige overenskomster hver til sit efter at have forhandlet i Forligsinstitutionen. 

 Der er endnu ikke aftalt nye mødedatoer i Forligsinstitutionen, men ifølge Danske Regioner arbejdes der fortsat på at indgå en overenskomstaftale med de regionalt ansatte. 

I mellemtiden er planerne for diverse nødberedskaber på hospitalerne ved at blive forhandlet på plads.

For både strejker og lockout vil der være en række områder, hvor nødberedskabet stort set vil svare til almindelig bemanding, og hvor områderne med de indgåede aftaler om nødberedskaber vil kunne opretholde almindelig drift under en potentiel konflikt, lyder det fra Danske Regioner.

De nye offentlige overenskomster skulle være trådt i kraft 1. april, men parterne har ikke kunne enes. Derfor er forhandlingerne endt i Forligsinstitutionen, hvor forligsmanden skal prøve at finde en løsning.

Sker det ikke, vil det komme til henholdsvis strejke og lockout.

Sofie Saabye Marland fra Aarhus er stærkt kritisk over for nogle af de forslag, Danske Regioner er kommet med under forhandlingerne. Hun frygter blandt andet, at hun i fremtiden skal være ansat i hele regionen, i stedet for kun at være ansat på den afdeling, hvor hun i dag arbejder. Se mere i indslaget herunder.
118243415_1037632156654418_3697383581706940053_o

playAarhus-rapper blev lagt i håndjern ’uden grund’: - Politiet bør bære kropskameraer

Lige nu
20200929142912269_1000.jpg

Sundhedsministeriet holder pressemøde om vaccinationsindsats mod COVID-19

IMG_4734

Kvinde er dødsyg af kræft – men hun kan ikke få kørsel til hospitalet

Untitled collage (6)

play Sygeplejersker på corona-afdeling går grædende hjem dag efter dag: - Vi føler os utilstrækkelige

Ulrich Fredberg

playKühnau kalder Fredberg-sag afsluttet efter ny udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Untitled collage

Conny har lavet 57 gaver til hjemmeplejen: - De kommer som et lys i mørket