Kortere vej til skanning

Egen læge kan nu sende patienter direkte i skanneren 

De praktiserende læger i Østjylland får nu mulighed for at henvise patienter direkte til skanning uden at de først skal tilses af en hospitalslæge. Det betyder en hurtigere vej til en diagnose for den enkelte patient.

Ordningen gælder fem avancerede billeddiagnostiske undersøgelser, og træder i kraft 1. juni..

- Vi har længe ønsket en forbedring, så patienterne hurtigere kan få de svar, som en CT- eller MR-skanning kan give, og dermed hurtigere få afkræftet en mistanke om sygdom - eller hurtigere komme i gang med den rette behandling. Nu er det på plads, og jeg tror, det bliver en stor lettelse for mange patienter, siger regionsrådsmedlem og formand for regionens rådgivende udvalg om primær sundhed, Aleksander Aagaard (V).

Med den nye ordning sparer "rutine-patienterne" et hospitalsbesøg, mens patienter, der er lidt mere komplicerede, fortsat skal forundersøges.

De praktiserende lægers erfaring er, at hospitalerne gennemfører de fleste af de skanninger, som den praktiserende læge henviser til. Dermed ser praktiserende læge og praksiskoordinator, Jens Rubak, ingen grund til, at også hospitalslægerne skal se patienterne, før de får taget de nødvendige billeder.

Den nye ordning omfatter MR-skanning af knæ, MR-skanning af skulder MR-skanning af albue CT-skanning af urinvejene MR-skanning af ryg