Kører din søn ulovligt på knallert?

Silkeborg Kommune sender i denne uge postkort til 559 forældre til drenge på 14 år. Budskabet er klart. Grib ind, hvis din søn kører ulovligt på knallert.

De unge kører ofte med for høj fart, med en høj promille og uden hjelm. Den cocktail er dømt til at gå galt, og derfor får skadestuerne jævnligt unge på 14-15 år ind med voldsomme skader, fordi de er kørt galt på knallert.

Mange forældre ved det godt, når deres børn kører ulovligt på knallert. Men mange gør ikke noget ved det. Derfor modtager 559 forældre til drenge på 14 år i denne uge et postkort fra kommunen, som skal minde forældrene om, at knallertkørsel først er lovligt, når man er fyldt 16 år.

- Når forældrene ikke griber ind, kan det være, fordi de ikke er opmærksomme på, hvor farligt knallertkørsel er. Men faktisk sker halvdelen af alle trafikulykker blandt 15-17-årige på knallert. Fortæller Frank Borch-Olsen, som er formand for Vej- og Trafikudvalget i Silkeborg Kommune.

Det bedste forældrene kan gøre, er, at gå i dialog med deres unge. De skal lave klare regler for, hvordan og hvornår deres søn må køre knallert, lyder opfordringen på postkortet til forældrene.

De 14- og 15-årige skal vide, at det ikke bare er ulovligt, men også meget farligt at køre på knallert i den alder. Og hvis sønnen er fyldt 16 år, så skal forældrene slå fast, at han ikke må køre på en tunet knallert, ikke må køre med sprit i blodet og at han skal køre med hjelm.