Kør sikkert i vinterføret

Gode råd til sikker kørsel om vinteren

Det er langt fra alle bilister, der formår at styre bilen, hvis der sker en ubehagelig situation i det glatte føre. Her får du en håndfuld gode råd.

Man skal være forberedt på vejret. Det vil sige, at man skal køre hjemmefra i god tid, så man ikke skal unødigt op i fart. Det mindsker risikoen for trafikulykker, hvis man holder farten nede og holder god afstand til de andre bilister.

- Fremfor alt bør man have vinterdæk på bilen, hvis man vil køre i vinterføre. Det handler ganske enkelt om sikkerhed og om at kunne stå fast. Derudover skal man sikre sig, at bilens viskerblade og lys virker, og at for- og baglygter er fri for sne, siger køreteknisk chefinstruktør på FDM Køreteknik, Bent Grue.

Kend din bil

Man bør også have kendskab til sin bil. Der er meget sikkerhedsudstyr i de nye biler nu om dage, derfor er det vigtigt at vide, hvad den kan. Det meste er ret avanceret, men det kan gøre det nemmere og mere sikkert at færdes i trafikken. Blandet er ABS-bremser og antiskridningssystemet ESC to vigtige ting.

- Selv om de her systemer i teorien fungerer helt af sig selv, så skal man som bilist stadig køre lidt anderledes om vinteren end om sommeren. Netop ved vinterkørsel er det de færreste, som har øvelsen i at håndtere bilen rigtigt og sikkert og styre udenom en eventuel ulykke, siger Bent Grue.