Kontrol skærpes efter dobbeltdrab

Af hensyn til sikkerheden indfører Silkeborgs natrestauratører nu blandt andet tvungen garderobe

Diskoteker og værtshuse i Silkeborg går nu sammen i et forsøg på at forbedre sikkerheden i nattelivet. Det sker efter tragedien i søndags, hvor to mænd blev skudt og dræbt på Rock Inn i Hostrupsgade.

- Vi indfører tvungen garderobe, hvor overtøj og større tasker skal afleveres i garderoben. Vi vil forsøge at begrænse, hvad folk har med ind på diskotekerne, siger ejeren af Chaplin i Nygade, Jesper Østergaard, til Midtjyllands Avis.

Kravet om at overtøj og tasker skal afleveres ved indgangen træder i kraft med det samme, og formålet er at forhindre gæster i at komme indefor med skydevåben, knive, narko eller flasker, der også vil kunne bruges som våben.

Ud over den tvungne garderobe torsdag, fredag og lørdag aften og nat, er diskoteker og værtshuse blevet enige om fra nu af at tage entré lørdag aften og nat, så samtlige gæster tvinges til at stoppe og se en dørmand i øjnene.

- Vi har ikke lov til at visitere folk, men de kommer ikke ind, hvis vi ikke må se, hvad de har under jakken, siger Kim Pedersen fra John Bull Pub.