Konservatorium får ny rektor

Claus Olesen udnævnt af kulturministeren

Foto: Veronica Isabelle Stubberud

Det Jyske Musikkonservatorium får ny rektor. Fredag udnævnte Kulturministeren den nuværende studieleder Claus Olesen til ny rektor. Han afløser Thomas Winther.

- Jeg er meget glad og beæret over at kunne tiltræde som rektor for Det Jyske Musikkonservatorium. Konservatoriet er i dag en stor, moderne og velfungerende uddannelsesinstitution, og det er en meget privilegeret situation at få lov at medvirke til den fortsatte udvikling af institutionen og dens uddannelser, siger Claus Olesen i en pressemeddelelse.

Claus Olesen har en omfattende karriere som solist og kammermusiker og har turneret i Skandinavien, Tyskland, England, Holland, Polen og Japan. Han har uropført en lang række værker af både danske og udenlandske komponister og udgivet fem cd'er.

Han er derudover tidligere medlem af Jutlandia Saxophone Quartet og udgør fortsat den ene halvdel af Duo Kapow! Duoen har markeret sig som et eksperimenterende og nysgerrigt kammerensemble og vandt i 2000 to priser ved DR's Kammermusikkonkurrence.

Sideløbende med sit kunstneriske virke har Claus Olesen været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som underviser. Han er i dag ansat som studielektor i klassisk saxofon og har siden 2008 desuden været studieleder for de klassiske uddannelser ved konservatoriet.

Claus Olesen overtager posten som rektor 1. februar 2015.