Konkursramt efterskole skal forvandles til eventcenter

Investorgruppe har store planer for ejendommen, som gruppen har købt på tvangsauktion efter Nord-Samsø Efterskoles konkurs

Foto: Google Street View

Foto: Google Maps

1 af 2

Siden sidste sommer, hvor Nord-Samsø Efterskole gik konkurs, har de gule bygninger nær Nordby stået tomme.

Det laves der meget snart om på.

Det siger Flemming Hebsgaard, der er formand for den investorgruppe, som netop har købt ejendommen på tvangsauktion.

Målet er at skabe et kursus- og eventcenter, hvor folk kan overnatte, spise og holde fest. Hvis alt går efter planen, kan en del af centret tages i brug allerede til påske i år.

- Første skridt er at få værelserne og en restauration i drift, og vi forventer at kunne åbne til påske. Næste skridt er at renovere ejendommen og bringe stedet op til standard. Det arbejde forventer vi at tage hul på næste år, siger Flemming Hebsgaard til TV 2 I ØSTJYLLAND og uddyber:

- Der skal på sigt laves aktiviteter til folk i alle aldre. Hvis vi vurderer, at det er bæredygtigt, vil der på sigt også kunne  blive tale om investering i en indendørs swimmingpool. 

Læs også Så lykkes det: Konkursramt efterskole solgt for millionbeløb

Ud over Flemming Hebsgaard, der også er direktør i One2move Biludlejning, består investorgruppen af tre andre personer.

- Da muligheden for at købe den nedlagte efterskole bød sig - kombineret med den smukke natur omkring Nordby - skulle der ikke så meget betænkningstid til, siger Flemming Hebsgaard.

Han og gruppen ser et stort potentiale på Samsø. Han henviser blandt andet til færgepriserne, som er blevet markant billigere på det seneste. Det har trukket ekstra folk til øen.

Ejendommen blev solgt for 1,7 millioner kroner. Det var noget billigere, end Flemming Hebsgaard havde forventet. Investorgruppen havde sat 4 millioner kroner som maksimum.

- De penge, vi har sparet på den konto, kan vi i stedet bruge på at udvikle stedet, siger Flemming Hebsgaard.