Konflikt mod gartneri

Fagforening hjælper underbetalte litauere

14 kvindelige gartneriarbejdere fra Litauen er blevet underbetalt på et østjysk gartneri.

Det har nu fået fagforeningen 3F til at indlede konflikt mod det pågældende gartneri. Det drejer sig om gartneriet Rosa i Lading lidt uden for Aarhus.

Kvinderne er hyret af et firmaet eWork til, at skulle arbejde 42 timer om ugen til en timeløn på 65 kroner.

Se: Underbetalte litauere opsagt

Det er dog langt fra sådan, at virkeligheden har set ud. Gruppeformand hos 3F Aarhus Rymarken, Thomas Møller, fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND. at det nærmere har været en arbejdsuge på 75 timer og dermed til en langt lavere timeløn.

3F har nu siden i går valgt at demonstrere hver morgen foran gartneriet Rosa, som en del af den nu igangsatte konflikt.

- Jeg synes, det er et helt ekstremt udtryk for at omgå den overenskomst Rosa har og derved underbetale de folk, som arbejder på deres gartneri via E-Work. Det er udnyttelse af folk, som burde få den samme løn som de overenskomstansatte, siger Thomas Møller fra 3F til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De litauiske kvinder har nu valgt at strejke fra deres rekrutteringsfirma eWork og vil blive i Danmark, indtil de får de penge, de har krav på. 3F har stillet et erstatningskrav på 210.000 kroner til at dække kvindernes lønomkostninger.

3F forsøger lige nu at finde et nyt sted, hvor kvinderne kan flytte hen, mens sagen kører. Indtil nu har de boet på hotel.

Fagforeningen vil fortsætte med at demonstrere foran gartneriet Rosa de kommende dage.

Udover konflikten og demonstrationerne, har fagforeningen 3F bedt LO om at varsle sympatikonflikt mod gartneriet Rosa.