Konflikt: Færre almene læger?

Studerende kan fravælge almen medicin

Konflikten mellem PLO og regionerne kan få stor indflydelse på de kommende læger.

Uoverensstemmelserne mellem PLO - Praktiserende Lægers Organisation og regionerne, skaber tvivl hos de kommende læger. Uroen om arbejdsforholdene som praktiserende læge kan få konsekvenser.

Konflikten kan nemlig få den konsekvens, at lægestuderende ganske enkelt hopper over specialomårdet i almen medicin.

- Hvis man skal ud at købe en praksis, som koster mellem én til to millioner kroner, vil man gerne sikre sig, at det er inden for et system, der fungerer, og at vilkårene ikke hele tiden bliver lavet om, siger Jonas Olesen, formand for Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL) i Aarhus, til P4 Østjylland.

Flere bekymrede miner

Det har tidligere vist sig at være en svær opgave at tiltrække lægestuderende til de private, almene praksiser. Derfor skaber konflikten også bekymring hos landsforeningen Yngre Læger, som er organiserer nyuddannede læger.

- Det er vigtigt, man får taget hånd om fremtidens rekruttering til den almene praksis. Derfor kan vi kun opfordre til, at PLO og danske regioner får sat sig til forhandlingsbordet og får lavet en aftale, så det igen bliver tydeligt, hvad det er for nogle vilkår, man skal arbejde under, siger formanden, Lisbeth Lintz til P4 Østjylland.