Konflikt breder sig: Nu holder busser i Horsens også stille

Den østjyske buskonflikt breder sig, og nu holder alle bybusser i Horsens også stille resten af dagen som følge af strejken

Onsdag eftermiddag har buschaufførerne hos Arriva i Horsens valgt følge de 35-40 af deres kollegaer, der onsdag morgen nedlagde arbejdet i Stilling.

Det betyder, at samtlige bybusser i Horsens nu også holder stille. Og som minimum vil gøre det resten af onsdagen.

Buschaufførerne er ansat hos Arriva, og det er i forbindelse med knaster i en lokalaftale, at chaufførerne har valgt at nedlægge arbejdet. 

Ifølge presseafdelingen i Arriva Danmark er arbejdsnedlæggelsen overenskomststridig, og den skyldes ifølge selskabet blandt andet ændringer i, hvornår lønnen udbetales. Her vil Arriva have chaufførerne over på en ordning, så lønnen modtages én gang månedligt i stedet for hver 14. dag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra en ansat hos Arriva i Stilling, da de personer TV 2 | ØSTJYLLAND har været i kontakt med alle fortæller, at det kun er presseafdelingen, der må udtale sig i sagen.

Siden onsdag morgen har en lang række af Arrivas busser, der kører under Midttrafik, holdt stille ved Arrivas anlæg ved Stilling på grund af konflikten. 

Læs også Strejke: Massevis af bus-aflysninger onsdag

Derfor har buskunderne mange steder måtte vente forgæves ved stoppestederne rundt om i Østjylland.

Ifølge den seneste opdatering fra Midttrafik er ruterne 21, 83, 84, 107, 109, 112 Aarhus-Sorring-Silkeborg, 113, 116 Aarhus-Galten, 200, 211, 309, 319, 330, 925X, 913X påvirket af arbejdsnedlæggelsen.

Enkelte ture på ruterne 83, 112, 113, 200, 319 kører, men i begrænset omfang, og ellers holder busserne på de andre ruter stille. Derudover køres rute 123 tur nr. 308, 310 og 314 heller ikke.

Og det samme gælder nu også samtlige bybusser i Horsens.

Hos Arriva var meldingen tidligere på dagen, at man forventede og håbede, at alle busserne var tilbage på gaden som normalt torsdag.

Midttrafik oplyser, at rejsegarantien ikke gælder, når forsinkelsen skyldes forhold, som Midttrafik ikke har indflydelse på.

Du kan følge trafiksituationen hos Midttrafik her.

00:29

VIDEO: Der er godt fyldt med busser på Arrivas anlæg i Stilling ved Skanderborg denne onsdag.

Luk video