Kondomer med øjne: Sex & Samfund snakker prævention med unge

For at få unge mennesker til at tage snakken om prævention og sikker sex, havde Sex & Samfund mandag arrangeret 'pimp your condom' i Aarhus

00:20

VIDEO: De kreative kondomer gav smil på læben, men arrangementet fik også gang i en vigtig snak.

Glimmer, små øjne og gavebånd. Det lyder som ting, man kan feje op fra gulvet om eftermiddagen i en børnehave, men kombineret med den rette prævention bliver det faktisk til en god snak om prævention. 

Læs også Martin blev bidt af kunst: - Det blev det vigtigste for mig

I dag havde Sex & Samfund nemlig arrangeret 'pimp your condom' på Klostertorvet i Aarhus.

Det har bare startet en god snak om prævention og alt det, der er omkring det.

Mathilde Skov Simonsen, Odder

- Formålet med arrangementet i dag er at gøre opmærksom på kondomet. Der er desværre mange unge, der fravælger at bruge kondom, når de har sex, og vi vil gerne skabe nogle positive associationer til kondomet, siger Tilde Byrialsen, der er frivillig koordinator for Sex & Samfund i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle var velkomne til arrangementet, selvom målgruppen var unge.

Kreative kræfter tages i brug

Alle var velkomne til arrangementet, selvom målgruppen var unge. Kreativiteten fejlede da heller ikke noget, når penis-attrapperne skulle 'pimpes'.

- Har jeg prøvet at lave den kendte rapper Tekashi69. Så jeg har puttet glimmer på hovedet, to øjne og noget stof omkring kroppen, så det ligner, den har tøj på, siger en af deltagerne om sit værk.

Der bliver kælet for detaljerne på Klostertorvet i Aarhus.

Men det hele har ikke været sjov og ballade, selvom det bestemt var en af formålene bag Sex & Samfunds begivenhed, der er en del af Aarhus Festuge. 

- Jeg har faktisk ikke fokuseret så meget på, hvad jeg lavede. Jeg har fået hygget mig med alle mine gode kammerater, og så har det bare startet en god snak om prævention og alt det, der er omkring det, siger Mathilde Skov Simonsen, der med et grin kalder sit pyntede kondom for Tristan.

Læs også Aarhus Festuge: Fire ting du ikke må gå glip af

Men det er ikke kun de unge kondom-pimpere, der er blevet klogere efter dagens arrangement. Koordinatoreren fra Sex & Samfund har efter en snak med de unge mennesker lært lidt om, hvad der måske skal til for at få de unge til at dyrke sikker sex.

- Dem, jeg har snakket med, kunne godt tænke sig, at der var flere aktiviteter, der satte fokus på kondomet og at lære de unge, det der med at beskytte sig, når de har sex, siger Tilde Byrialsen til TV2 ØSTJYLLAND.

02:17

VIDEO: Tilde Byrialsen fortæller om arrangementet, der er en del af Aarhus Festuge.

Luk video