Kompost skal gøre fodboldbaner mindre knoldede

60 ujævne boldbaner i Aarhus bliver i disse dage tilført en særlig kompost, der skal fjerne alle ujævnheder

01:27

Alle, der spiller fodbold, hvad enten det er på Superliga-niveau eller i serie 6 kender til problemerne med knoldede fodboldbaner, hvor man bare ikke kan få styr på bolden. På sidstnævnte niveau har teknikken nok også noget at skulle have sagt, og det må så nok blive undskyldningen fremover.

I hvert fald for fodboldspillerne i Aarhus Kommune. Her er folk med ansvar for boldbanerne nemlig ved at komme alle ujævnheder og knolde til livs. Til det formål strøs en speciel kompost ud over de grønne græsplæner.

Læs også Landingsbane udsat for hærværk: Modelfly må blive på jorden

- Spillerne skulle gerne kunne mærke, at banerne er blevet mere jævne. Alle små ujævnheder, der kommer i løbet af en sæson, skulle gerne være væk nu, siger driftsleder for boldbanerne i Aarhus Kommune, Michael Kristensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er i alt 4500 tons specieldesignet såkaldt top-dres kompost, der i øjeblikket drysses udover 60 boldbaner i Aarhus.

- Komposten giver bedste vækstlag til græsset, og med sandet undgår vi, at græsset bliver fedtet i overfladen, forklarer Michael Kristensen.

Læs også Fodboldbaner i Randers lider under regnen

Grunden til initiativet ligger ude hos den almindelige aarhusianer, som er særlig god til at få afleveret haveaffald på genbrugspladsen. 30 tons årligt bliver smidt her, og det kommer så nu fodboldbanerne til gavn.

- Vi gør lidt forskelligt med affaldet. Noget lægger vi ud til kompostering i op til et år, fortæller Henrik Halgaard fra Aarhus Affald og Varme.

Og så ender det nu på boldbanerne rundt om i Aarhus. 

I indslaget øverst på siden kan du se, hvordan det så går, når vi med en fodbold tester, hvor lige boldbanen på Ellekærskolen er blevet.