Kommunerne bygger ikke nyt

Borgerne skal ikke forvente nye skoler og institutioner, selvom regeringen har givet kommunerne lov til at bruge flere penge.

Selvom regeringen har lempet anlægsloftet, så kommunerne har mulighed for at igangsætte flere nybyggerier og renoveringer, skal borgerne ikke forvente at der skyder nye skoler og plejehjem op i det kommende år.

TV2 ØSTJYLLAND har i dag spurgt de ni østjyske kommuner om deres planer for at igangsætte kommunal renovering og nybygning som følge af lempelserne. Kun tre kommuner har planer om at fremskynde eller igangsætte byggerier. Det er Århus, Randers og Norddjurs kommuner. I Århus indgår lempelserne af anlægsloftet i en milliardplan der skal sætte gang i kommunale investeringer for at skaffe flere job i bygge- og anlægsbranchen.

Hverken Skanderborg, Odder, Samsø, Syddjurs, Silkeborg eller Favrskov kommuner har penge, der kan sættes i nye kommunale byggerier og har derfor ingen planer om at bruge lempelserne af anlægsloftet til nye investeringer. Odders Borgmester Niels-Ulrik Bugge (V) siger til TV2 ØSTJYLLAND, at regeringen skal sende penge med, hvis der skal gang i byggeriet. Odder Kommune har ingen penge og vil ikke ud og låne til nye investeringer. Heller ikke borgmesteren i Favrskov, Anders G. Christensen (V) kan bruge den hævede anlægsloft. - Favrskov har i forvejen et stramt budget og der er ikke plads til at prioritere nye anlægsaktiviteter, siger Anders G. Christensen (V) til TV2 ØSTJYLLAND.