Kommuner vil blive bedre

Fem østjyske kommuner vil blive bedre til at føre planer om byudvikling ud i livet

Otte kommune heriblandt fem østjyske vil undersøge, hvordan de kan blive bedre til at føre planer fra tegnebrættet og ud i virkeligheden.

Det begynder altid med de bedste intentioner, når et byområde skal omdannes. Der holdes borgermøder, og politikerne holder visionsseminarer, som oftest resulterer i en masterplan.

Men herefter er der meget, der kan gå galt, og det vil de otte kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus nu forsøge at undgå ved søge erfaringer fra Hamborg og Sundbyberg i Sverige.

Drømme skal blive til virkelighed

Urban Lab, der er et kompetenceudviklingscenter og et innovationsprojekt, står bag konferencen, som kommunerne deltager i.

- Aarhus 2017 har jo slogannet "Gentænk", og dette er et af de områder, hvor der er brug for, at vi gentænker vores måder at gøre tingene på, siger Ole Wolf fra Urban Lab i en pressemeddelelse.

- Vi har de bedste intentioner, alligevel ender vi ofte med noget helt anden end vi drømte om, fortsætter han.

Konferencen, der afholdes onsdag 10. juni klokken 9 til 17.30 på Biblioteket, Østergade 8, Herning, er åben for alle med interesse for byudvikling.