Kommuner taber på dyk i grundsalg

Det kniber gevaldigt for de østjyske kommuner med at sælge grunde, og det sætter økonomien under pres.

Få danskere benytter i øjeblikket muligheden for at opføre eget hus på en nyindkøbt grund. For landets kommuner betyder det, at salget af nyudstykkede byggegrunde går langsomt - nogle steder helt i stå.

Det skriver dagbladet Børsen.

- For de kommuner, der har kittet økonomien sammen med salg af byggegrunde, er udviklingen alvorlig. Især kommuner, der tidligere har været karakteriseret ved at være vækstkommuner,
kan få det svært, siger afdelingschef for økonomi og dokumentation i Kommunernes Landsforening, Jens Bjørn Christiansen.

Han understreger, at engangsindtægter egner sig bedst til finansiere engangsudgifter - og altså ikke indgå som en forventelig indtægt i kommunernes budgetter år efter år, som det har været kutyme med byggegrunde i nogle kommuner. I Syddjurs Kommune, der sammen med kommunerne Odder, Silkeborg, Skanderborg, Favrskov og Hedensted betegner sig selv som de
østjyske vækstkommuner, har salget af byggegrunde i 2009 været minimalt.

- 2007 var et helt forrygende år for salg af byggegrunde - så gik det lidt nedad hen over 2008, og i år har vi ikke solgt en eneste, siger teamleder for Team Ejendomme i Syddjurs Kommune, Steen Daugaard.