Kommuner støtter Silkeborg

Ti borgmestre bakker op om vejnavn

Hvad skal den nye motorvej hedde?

Det spørgsmål har gennem den seneste tid skabt strid mellem Herning og Silkeborg, der begge ønsker den nye motorvej opkaldt efter sig.

Der er stadig to år til, at den nye motorvej fra Aarhus gennem Silkeborg og til Herning står klar, men debatten om navnet på den er i fuld gang.

Og nu blander ti østjyske kommuner sig.

Borgmestrene fra de ti kommuner støtter i et høringssvar fra Business Region Aarhus til Vejdirektoratet, at vejen skal hedde Silkeborgmotorvejen.

- Vi finder endvidere, at det er af stor betydning, at rute 15, som skærer igennem Silkeborg By, netop bærer byens eget og ikke en anden bys navn, skriver borgmestrene i høringssvaret til Vejdirektoratet, ifølge Silkeborg Kommunes hjemmeside.

De ti kommuner fra Business Region Aarhus, der støtter Silkeborg i kampen om at få opkaldt motorvejen efter sig, er Favrskov, Norddjurs, Horsens, Hedensted, Odder, Randers, Samsø, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

Der er også støtte til Silkeborg hele vejen fra København. Her sidder det lokale folketingsmedlem Mads Rørvig.

- Det er på høje tid, at transportministeren træffer en endelig beslutning omkring navnet på motorvejen, og det skal naturligvis være Silkeborgmotorvejen, det er på tide at navnet bliver slået fast, lyder det fra mads Rørvig.