Kommuner skal stå sammen

Vil skabe øget vækst og flere arbejdspladser

02:17

1 af 2

Aarhus, Randers, Silkeborg og resten af de østjyske kommuner skal kæmpe med og ikke mod hinanden, når det kommer til at sikre fremtidens vækst.

Sådan lød budskabet på et fælles møde med 80 politikere tirsdag eftermiddag.

Kommunerne danner til sammen Business Region Aarhus, som er fællesskab, der skal sikre gode betingelser for vækst og dermed skabelse af nye arbejdspladser.

Men vækst er ikke noget, man kommer sovende til og slet ikke alene. Derfor efterlyste flere af de deltagende borgmestre, at samarbejdet i endnu højere grad bliver styrket:

- Det med at tro, at erhvervspolitikken stopper ved kommunegrænsen.. Det kan man godt droppe! Derfor er vi nødt til at se i et meget større perspektiv, og for mig at se ligger Jyllands hovedstad i Aarhus. Det er klart, at vi alle sammen skal bakke op om Aarhus, men så skal Aarhus også bakke op om os, siger borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen (S), til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Business Region Aarhus består af de 11 kommuner: Aarhus, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Odder, Samsø, Skanderborg, Hedensted og Horsens.

Målet med fællesskabet er, at Østjylland skal helt i top, når det gælder vækstområder i Danmark.

I tv-indslaget øverst på siden kan du høre, om Aarhus' borgmester også er med på idéen om øget samarbejde.