Kommunen kører bussen

Bremser op og siger nej til udlicitering

01:27

1 af 2

Stadig flere kommunale opgaver bliver udliciteret for at spare penge, men i Silkeborg Kommune er de nu gået den modsatte vej.

Her sparer kommunen i stedet for penge ved selv at varetage en række opgaver.

Tidligere var det en ekstern leverandør, som for eksempel stod for transporten af ældre borgere til Daghjemmet Remstruplund.

Nu har daghjemmet i stedet for indkøbt fire busser, så de selv kan stå for transporten. Det har ifølge lederen været en både billigere og bedre beslutning:

- Udgifterne, vi skulle betale for kørslen dengang, var stigende, men nu hænger det sammen og giver mening på alle plan, siger Hanne-Louise Knudsen, lokalleder for Daghjemmet Remstruplund, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Daghjemmet har hvert år sparet mange penge, siden de indkøbte busserne i 2011.

Med den eksterne leverandør kostede transporten 2,6 millioner kroner i perioden fra sommeren 2010 til 2011. I samme periode i 2013 kostede transporten kun 1,7 millioner kroner, hvor kommunen selv varetog opgaven.

Kommunens tiltag er nu blevet nomineret til Kommunernes Landsforenings innovationskampagne "Danmarks Bedste Mindste Idé", som går ud på, at gøre tingene billigere og bedre for ansatte og borgere.

Se et tv-indslag om Silkeborg Kommunes nej tak til udlicitering øverst i artiklen.