Kommunen har annulleret sager

Unge er ikke uddannelsesparate alligevel

03:26

1 af 2

Nu er der fornyet kritik af Randers Kommune i sagen om unge kontanthjælpsmodtagere, der bliver vurderet som værende uddannelsesparate.

Kommunen bliver beskyldt for at sende de unge over på uddannelsesydelse for at spare penge, men nu viser det sig, at kommunen har annulleret flere af sagerne og droppet at flytte de unge over på den billigere ydelse.

De uddannelsesparate får støtte svarende til en SU med henblik på at skulle begynde på en uddannelse. Er man ikke i stand til det, så er man aktivitetsparat - her er ydelsen højere og hjælpen mere intensiv.

I januar var 70 procent uddannelsesparate, nu er det tal nede på 59 procent. Og det vækker kritik fra socialudvalgsformanden, der mener, at de unge er blevet snydt for flere tusinde kroner.

- Man har tilsyneladende erkendt, at flere af visitationerne ikke har været grundige nok. Mange af de unge burde have været erklæret aktivitetsparate fra starten af, og derfor er de blevet snydt for en højere ydelse, og det kan have haft store konsekvenser for den enkelte, siger socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Randers Kommune er der i alt 1.150 unge under 30 år, der får økonomisk hjælp fra kommunen.

Se mere i indslaget øverst på siden.