Kommunen går mod eksperter og holder Camille i skole

Camille på otte år tvinges af Aarhus Kommune til at være længere i skole, end fagpersoner råder hende til

02:34

Gennem denne uge har TV 2 | ØSTJYLLAND fortalt historier om handicappede børn og autister, der er nødt til at blive længere i skole, end en lang række eksperter anbefaler. Camille på otte år er endnu et eksempel på et barn, der tvinges til at blive i skole.

Hendes forældre har ligesom flere andre nemlig mistet deres kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, så de kan hente Camille tidligere på dagen. Den har Aarhus Kommune taget fra dem, men det går stik mod, hvad alle fagpersoner mener.

- Vi er kede af det og føler os fuldstændig magtesløse, siger mor til Camille, Lea Aarup.

04:13

Onsdag kunne vi fortælle om Anna, hvis forældre frygter, hun vil skade sig selv på grund af lange skoledage. Se mere her. 

Luk video

Lærere, forældrene selv og flere terapeuter mener, at Camille ikke kan holde til at være i skole hele dagen, men det er hun altså nu nødt til.

- Når hun kommer hjem, vælter verdenen let. Der skal ingenting til, for at hun bliver ulykkelig, fortæller Lea Aarup.

Læs også 400 henvendelser dagligt: Store problemer med handicapkørsel

Camille har ingen diagnose, men er underudviklet, har motoriske udfordringer og bliver hurtigt træt og får brug for pauser på dagen. Derfor lyder det også fra flere instanser, at hendes dag ikke skal være for pakket med aktiviteter.

- Vi kan slet ikke forstå kommunens afgørelse, for hvis de vil sikre barnets trivsel og udvikling, hjælper det da ikke at gå imod fagpersoner, mener moren.        

Du kan se hele indslaget om Camille øverst på siden.