Kommune træt af løse hunde

Masser af steder, hvor de kan løbe frit i Randers

Randers kommune indskærper overfor hundeejerne, at hunde skal være i snor. Det sker efter at det er konstateret, at hunde ofte færdes er løsgående i parker og skove i Randers kommune.
  
- Det er et problem både for mennesker og dyr. Selv om en hund uden snor kan være det fredeligste dyr på jorden, så ved den, der møder hunden det jo ikke, og vildtet ved det heller ikke", siger Jørgen Mejlsø fra naturafdelingen i Miljø og Teknik i Randers Kommune til kommunens hjemmeside.

- Og netop i denne tid er der masser af dyreunger i naturen. Der opstår en masse nervøsitet og uro, når en hund løber rundt, og det er naturligt, at vildtet løber, når det opdager, at en hund nærmer sig. Så det er utroligt, hvor meget skade en hund, der løber løs kan gøre, uden selv at gøre skade", siger Jørgen Mejlsø.

Han påpeger, at der er masser af steder i Randers, hvor hunde må løbe frit, når de luftes. Det nyeste område er et areal ved Gl. Stationsvej. Andre områder i Randers by er Skovholmen, det tidligere lossepladsareal - nu naturområde ved Grenåvej - Nordre Fælled - det tidligere øvelsesareal nord for kasernen.

De kan også luftes i en mindre del af Fladbro Skov, nærmere bestemt i den del af skoven, der ligger mellem Randersvej og Skovboulevarden, samt i skoven ved Fussingø.

På Randers Kommunes hjemmeside www.randers.dk  på "naturportalen" kan man læse mere om adgang til naturen og mulighederne for at lufte hund uden snor.