Kommune laver postkasse til bekymringer

Nu kan du sende Randers Kommun en mail, hvis har på fornemmelsen, at en af kommunens ældre borgere mistrives

Randers Kommune har valgt at oprette en såkaldt bekymringspostkasse.

Postkassen er et sted, hvor borgerne kan tippe kommunen, hvis de har mistanke om, at nogle af kommunens ældre mistrives.

- En henvendelse til Bekymringspostkassen vil medføre, at vi giver et tilbud om et besøg hos den pågældende borger. På besøget vil en af vores forebyggende medarbejdere tilbyde vejledning med henblik på at støtte borgeren i at håndtere udfordringer eller henvise til nogen, der kan hjælpe, siger Pia Ravnsbæk Bjærge, der er sygeplejefaglig konsulent og faglig tovholder på de forebyggende hjemmebesøg i Randers Kommune, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Tip kommunen

Det nye tiltag sker som følge af regeringens ændring af loven om forebyggende hjemmebøg hos de ældre.

VIDEO: Tester plejehjems-teknologi

Lovændringen indebærer blandt andet, at aldersgrænsen for tilbud om forebyggende hjemmebesøg hæves fra 75 til 80 år, og at kommunen ved behov skal tilbyde besøg til borgere i alderen 65 til 79 år.

- Målgruppen, vi håber at få fat i med den nye ordning, er de ældre, der er udfordret i livet, og derfor kan have svært ved at række ud og bede om hjælp. Derfor håber vi, at alle borgere i Randers Kommune, der oplever bekymring for en ældre medborger, vil benytte sig af Bekymringspostkassen - vi vil selvfølgelig hellere rykke ud en gang for meget end en gang for lidt. siger Pia Ravnsbæk Bjærge.

Bekymringspostkassen har adressen bekymringspostkassen@randers.dk - og du kan skrive til den allerede nu.