Kommune klar med redegørelse i Ry-sag

Onsdag præsenterer Skanderborg Kommune en redegørelse i sagen fra Ry, hvor fire drenge overfaldt en jævnaldrende med brændende benzin

Onsdag løfter Skanderborg Kommune sløret for en redegørelse, der skal gøre folk klogere på sagen, hvor fire drenge sidste mandag kastede brændende benzin på en jævnaldrende dreng i Ry.

De fire drenge, som er i alderen 15-16 år, blev tirsdag i sidste uge varetægtsfængslet i sagen. 

Den 16-årige dreng, der blev angrebet med brændende benzin, blev indlagt på sygehuset i kritisk tilstand. Han er udenfor livsfare.

Borgmester Jørgen Gaarde (S) bad om redegørelsen i kølvandet på episoden. Og de seks sider præsenteres på et pressemøde onsdag klokken 11.

Allerede nu siger Jørgen Gaarde, at redegørelsen ikke giver svar på alle spørgsmål.

- Udover at være en meget voldsom handling og en tragedie for ofret og også de andre involverede, er sagen også meget kompleks. Der er forhold omkring de involverede personer, som redegørelsen ikke besvarer, fordi den ikke må indeholde fortrolige personoplysninger, og fordi der foregår en politi-efterforskning, siger han i en pressemeddelelse. 

- Alligevel vil redegørelsen utvivlsomt være med til at nuancere billedet af konfliktniveauet og den forebyggende indsats på skolen, tilføjer Jørgen Gaarde. 

Skanderborg Kommune oplyser, at redegørelsen er baseret på oplysninger fra Mølleskolen, hvor drengene går, fra kommunens PPR-afdeling, SSP og Myndighedsafdelingen. 

I redegørelsen fremlægges blandt andet dokumentation for den generelle trivsel på Mølleskolen. Redegørelsen kommer også ind på konfliktniveauet på 9. klassetrin og skolens observationer af, hvad der er foregået op til overfaldet.

Skanderborg Kommune påpeger i pressemeddelelsen, at formålet med redegørelsen ikke er at ”frikende” eller ”dømme” kommunens institutioner eller andre enheder for deres indsats.

Skanderborg Byråd behandler redegørelsen under et lukket punkt på det kommende byrådsmøde.

Kort oprids af Ry-sagen

 

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

20201022-113118-L-1920x1277we

play Ny rapport fokuserer på unges liv under corona: Trivsel og social kontakt er under pres

20081220-171759-5_15mb.jpg

Kongehuset svigter Aarhus til jul

Agnethe Baake fra Aarhus besøger Den Gamle By, som fra tirsdag viser julen og dens traditioner

play Julen får ekstra stor betydning i år: - I krisetider rykker man tættere sammen

40_percent

play Kommune importerer grøn energi: - Vi har ikke plads til solceller

Ældre corona plejehjem

Plejehjemssmitte sender kommune til tops på corona-incidensliste