Kommune jubler: Millioner til cykelstier og hurtigere busser

Randers Kommune vil blandt andet gøre det hurtigere for busserne at komme frem ved at gøre lysreguleringen grøn i længere tid

Arkivfoto.

Øget trafiksikkerhed for cyklende skolebørn, ny cykelsti på Vestervold og bedre fremkommelighed for busserne på Århusvej i Randers

Det er nogle af de mange nye tiltag, som folk i Randers kan glæde sig til.

Det er en udfordring at få de cyklister til at forblive i sadlen. Derfor vil vi lave anderledes aktiviteter, events og kampagner for at skubbe cyklisterne tilbage i sadlen.

 Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har fået 3,5 millioner kroner af statens cykelpulje til en række cykelprojekter.

Pengene skal bruges til at få flere store og små borgere i sadlen til skole, fritidsinteresser og arbejde.

Bedre kampagner

- Vi ved, at tryghed og sikkerhed har stor betydning for cyklister. Derfor er vi glade for, at vi har fået penge til at lave ny cykelsti på Vestervold i Randers, og til at gøre skolevejene mere sikre i Fårup, Spentrup og Harridslev med stier og fartdæmpere, siger Frank Nørgaard (DF), formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Læs også Skoleklasse vinder nye cykler: Det er mega fedt

Han tilføjer, at en del af pengene også skal bruges på kampagner:

- Den landsdækkende kampagne "Vi cykler til arbejde" får hvert år en del ansatte på virksomhederne i Randers til at træde i pedalerne til jobbet. Desværre er der mange, der efterfølgende stiller cyklen tilbage i cykelstativet, når kampagnen er slut. Det er en udfordring at få de cyklister til at forblive i sadlen. Derfor vil vi lave anderledes aktiviteter, events og kampagner for at skubbe cyklisterne tilbage i sadlen, forklarer Frank Nørgaard.

05:46

Også i Aarhus bliver der delt millioner ud til bedre skoleveje. 

Luk video

Grønt i længere tid

Randers kommune har også fået penge til at øge fremkommeligheden for buspassagererne på Århusvej.

Signalanlæggene på den trafikerede indfaldsvej til Randers by bliver tilpasset, så når en bus er forsinket i forhold til køreplanen, vil der være grønt lys i længere tid for trafikken i den retning som bussen kører i.

Læs også Medvind på cykelstien: Elcykler hitter mere end nogensinde før

- Den intelligente trafikstyring vil i fremtiden gøre det lettere og mere attraktivt at vælge den kollektive trafik, når man skal ind til Randers by. På den måde kan vi forhåbentlig reducere noget af trængslen på den trafikerede indfaldsvej, siger Frank Nørgaard (DF).

Randers kommune har fået 998.000 kr. i støtte til gennemførelse af den intelligente trafikstyring på Århusvej fra statens 'Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik'