Kommune fortsætter succes: Få lavet en video om din landsby

Fem landsbyer i Randers Kommune har haft stor succes med at få lavet en promoveringsvideo om deres lokalområde. Nu får ti nye muligheden

Udbyhøj er en af de landsbyer i Randers Kommune, der har fået lavet en promoveringsvideo. Foto: Randers Kommune

Også Mellerup er blevet skildret i en kort film. Foto: Jeannot Huyoet, Randers Kommune

1 af 2

Små film på et par minutter om landsbyers fortræffeligheder er blevet hit på de sociale medier, og ude i landsbyerne skaber de en identitet og selvforståelse. Derfor fortsætter Randers Kommune initiativet med at tilbyde små landsbysamfund chancen for at få lavet en promoveringsvideo.

I 2016 var det fem landsbyer i kommunen, der fik lavet filmen, og nu sætter Landdistriktsudvalget så yderligere 50.000 kr. af til, at ti mere kan få det samme.

- Det giver noget til byerne – først og fremmest markedsføring. Borgerne får noget positivt at samles om. I sidste ende håber vi jo også på, at videoerne kan give noget bosætning til landsbyerne, siger formand for Landdistriktsudvalget, Lars Søgaard, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Ørsted Kro gennemgår massiv renovering

Efter de første videoer er blevet produceret, har kommunen fået en lang række henvendelser fra andre landsbyer, der ønsker en lignende mulighed for gratis eksponering.

- Vi bruger også videoerne på vores hjemmeside. Når der er ledige grunde i en landsby, så vil vi gerne vise eventuelle købere, hvad lokalområdet kan byde på, forklarer Lars Søgaard.

Indtil videre er der lavet videoer om Uggelhuse, Mellerup, Udbyhøj, Tjærby og Tånum. Især i førstnævnte er der allerede sket en positiv udvikling efter videoen blev lavet.

- Den lokale bager i Uggelhuse spiller en stor rolle i videoen, og jeg har set, at han nu udvider åbningstiderne. Det kan jo sagtens være på grund af omtalen, siger formanden.

Du kan læse mere om tiltaget og ansøgningsproceduren samt finde manuskriptskabelonen her. 

Herunder kan du se videoen om Uggelhuse: