Kommune efter trafikkaos ved koncert: Skilteplan blev ikke overholdt

Bilister, der lørdag aften parkerede til Phil Collins-koncert, blev mødt af trafikkaos. Kommunen mener, det skyldes en fejl fra arrangørernes side.

00:09

VIDEO: Det var på ingen måde nemt at komme ud fra Væddeløbsbanen igen, som denne video fra Jakob Schjødt-Pedersen bevidner. Video: Privat

Normalt er en koncert en god oplevelse, men efter lørdagens Phil Collins-koncert på Ceres Park i Aarhus blev mange bilister overrasket af en dårlig oplevelse.

I hvert fald da de skulle hjem fra koncerten efterfølgende.

Læs også Tilskuere fanget i trafikkaos efter koncert

Nogle af de bilister, der parkerede på Jydsk Væddeløbsbane, måtte nemlig vente i op til to timer på at komme ud fra parkeringspladsen.

Mine medarbejdere i området kunne se, at de besøgende havde det svært, og så opdagede vi på skilteplanen, at nogle af skiltene ikke stod, som de skulle.

Kim Gulvad Svendsen, Aarhus Kommune

Efterfølgende har arrangørerne, Live Nation, beklaget ventetiden.

Men nu viser det sig, at en del af den trafikale skilteplan, arrangørerne havde lavet, ikke blev overholdt, og at det er netop det, der har været medvirkende til det trafikale kaos.

00:17

VIDEO: Flere tilskuere endte med at gå ud af deres biler for at vente på Væddeløbsbanen.

Luk video

Det fortæller Aarhus Kommune til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Mine medarbejdere i området kunne se, at de besøgende havde det svært, og så opdagede vi på skilteplanen, at nogle af skiltene ikke stod, som de skulle, siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for Drift og Myndighed i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Regnbue-bænk for mangfoldighed udsat for hærværk

Den omtalte skilteplan er en plan for, hvor og hvordan der skal skiltes, så bilister kan få et bedre overblik, og så parkering og trafik kan foregå så gnidningsfrit som muligt.

Det er op til arrangørerne at udarbejde en skilteplan, som efterfølgende skal godkendes af politiet. Efterfølgende modtager kommunen skilteplanen, så de ved, hvad de skal følge.

Vi havde mange ting at se til i byen i den her weekend, så vi kunne ikke dække det helt.

Kim Gulvad Svendsen, Aarhus Kommune

Men ifølge Aarhus Kommune stod de skilte altså ikke, som det var anvist på planen, og det forårsagede kaos. Desuden var der ikke de officials til stede, som arrangørerne havde meldt ud.

- Vi kunne se, at der manglede officials på de forskellige steder, som de skulle være, siger Kim Gulvad Svendsen.

Travl weekend i Aarhus

Det var hans medarbejdere, cityassistenter, der var med til at løse trafikkaosset. 

- Mine folk var nede og snakke med en kontaktmand ved Live Nation for at få problemerne udbedret. Men vi havde mange ting at se til i byen i den her weekend, så vi kunne ikke dække det helt, siger Drifts- og Myndighedschefen.

Læs også VIDEO: Kronprinsen går i mål

Udover Phil Collins-koncerten har weekenden nemlig også budt på både Northside Festival og Royal Run i den jyske hovedstad.

00:11

VIDEO: På oversigtsbillederne her er det tydeligt at se, hvor mange biler der ikke kunne komme ud fra Væddeløbsbanen igen Video: Privat

Luk video

En af de uheldige bilister var Jakob Schjødt-Pedersen fra Fyn. Han kom først ud fra pladsen efter over halvanden times ventetid.

- Ingen kørte ud, det stod helt stille. Og vi kunne ikke se hvorfor. Det var ikke i orden den måde, som det var arrangeret på, sagde han i går til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Peter fik tredobbelt kraniebrud – uden læge på ø var det gået galt

Jakob Schjødt-Pedersen savnede også information på aftenen. Han spottede kun en enkelt guide ved Væddeløbsbanen, der havde fået sin sag for med at hjælpe bilisterne.

På TV2 ØSTJYLLANDs Facebook-side har flere lignende oplevelser af de trafikale udfordringer.

- Væddeløbsbanen er ikke gearet til at være parkeringsplads, når der kun er én udvej, skriver en bruger.

- 2,5 time holdt vi i kø på travbanen for at komme hjem uden at flytte os. Det stod helt stille. Måske arrangørerne skulle have tænkt lidt mere over parkeringsforholdene, supplerer en anden.

Læs også 13 meter lang opvaskemaskine gør Northside mere bæredygtig

TV2 ØSTJYLLAND har igen i dag forsøgt at få fat i Live Nation, efter nye oplysninger om skilteplanen er kommet frem, men det lykkedes ikke at komme i kontakt med dem.

Svar fra Live Nation

I et skriftlig svar til TV2 ØSTJYLLAND lyder det således fra arrangøren af koncerten, Live Nation:

 

Vi beklager, at nogen har måtte sidde fast på en parkeringsplads i op til to timer. Det var dog heldigvis kun den ene af de nærliggende parkeringspladser, at dette har været tilfældet for. Man må dog forvente, at hvor der er et arrangement med op til 42.000 mennesker, beregnes længere rejsetid. Vi oplyste i vores infomail også om alternative parkeringsmuligheder i Aarhus midtby. Det er ikke vores oplevelse, at det tog væsentlig længere tid at komme derfra, end ved andre stadionkoncerter, undtagen dem der sad fast på ovennævnte parkeringsplads.