Kommune delt i øst og vest

- Borgere oplever Syddjurs som splittet

Er Syddjurs Kommune en samlet eller delt kommune?

Det er et af emnerne til aftenens valgdebat på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Socialdemokraterne mener, at kommunen langt fra fungerer som en samlet kommune på grund af kommunalreformen i 2007.

Venstre afviser kritikken og peger på, at problemet bliver større, jo mere man taler om det.

 

- Jeg mener også, at den (problematikken, red.) debatteres mere end at det er reelt et problem. Når man går ind og kigger på anlægsinvesteringerne og hvorledes de er spredt ud på kommunen de senere år, så er de faktisk spredt meget jævnt ud, siger Claus Wistoft fra Venstre.

- Den oplevelse, som Claus Wistoft giver udtryk for, er ikke den samme, vi oplever på gaden. Vi synes, at vores styrkepositioner skal bringes mere i spil, siger Socialdemokraterne

- Når Jesper siger sådan, så er det simpelthen valgflæsk, siger Per Dalgaard fra Dansk Folkeparti.

- Man kan ikke skyde mig i skoene, at jeg ikke taler for et samlet Syddjurs. Vi har været nogle få, der har været ude og sige Syddjurs en del gange, siger borgmester Kirstine Bille (SF).

Hvis Syddjurs Kommune ikke agerer som en samlet kommune, vil det skade kommunens image og afskrække tilflyttere, siger spidskandidaten fra Radikale Venstre:

- Når der er sådan stridigheder på tværs af kommunen, så bliver det mindre attraktivt at flytte til kommunen, siger Carsten Bech fra Radikale Venstre.

Debatten om delt eller splittet kommune er noget nær umulig at afslutte, siger Venstre:

- Hvis man ser historisk på det her, vil debatten fortsætte indtil der er en kommunesammenlægning, siger Claus Wistoft fra Venstre.