Kom tørt igennem skybrud

Læs hvordan du sikrer boligen mod den voldsomme regn

Foto: Privatfoto

Mørke byger ligger tungt over hele landet i dag, og truer med regn i voldsomme mængder.

Meteorologerne varsler op til 30 millimeter regn, og skybrudssæsonen er dermed begyndt.

Det er ikke altid nok at sikre sig mod de kraftige regnbyger med regntøj og gummistøvler, for hos husejerne kan regnen give problemer.
- Vi så i juni måned sidste år, hvordan det pludselig kan gå meget stærkt og få meget store konsekvenser, når himlen åbner sig og regnen står ned. Faktisk var der så mange skader efter skybruddet, at der stadig ind i foråret har været arbejdet på at udbedre skader som følge af oversvømmelser, siger Nils Lygaard, der er konsulent i TEKNIQ Installatørernes Organisation i en pressemeddelelse.

Her kan du læse tre gode råd fra TEKNIQ Installatørernes Organisation, der kan få dig og dit hus tørt igennem sommerens skybrud.

1. Tjek tagrender, afløb og lignende fra blade og andet, der blokerer systemet. Hvis systemet er helt renset, løber vandet mest effektivt væk. Bor du i boligforening eller lignende, kan du forhøre dig, om afløb og lignende er blevet gennemgået.

2. Gennemgå din kælder. Hvis du har meget værdifulde ting, bør du fjerne dem fra kælderen, ligesom du kan sætte kasser og lignende på paller, reoler eller andre genstande, der bedre kan tåle at stå i vand. Hvis de vigtige genstande er i en meters højde eller lignende, er dine værdigenstande sikre, selvom der kommer en mindre oversvømmelse. Hvis tingene først er blevet våde, så skal de smides ud, da oversvømmelser sker med kloakvand.

3. Hvis du kommer ud for en oversvømmelse, bør du kontakte din installatør for at se, om du kan forbedre dine afløb. For eksempel bør du installere et højvandslukke, der sikrer dig mod oversvømmelser. Et højvandslukke koster mellem 10.000 og 30.000 kroner.

Du kan sende dit bedste "regnvejrs-billede" til redaktion@tv2oj.dk.