Kom med på skolejagt

Flere tusinde unge var til Efterskolernes Dag

02:10

1 af 2

Normalt betyder søndag fri for skole, men i går valgte tusindvis af unge og deres forældre at bruge netop søndagen på at blive klogere på skolen.

Her holdt alle landets efterskoler åbent hus, også kaldet Efterskolernes Dag, hvor nysgerrige havde mulighed for at skabe sig et indtryk af de forskellige skoler ved at møde lærere og elever.

14-årige Emilie Ottow fra Mårslet var en af de mange, der tog imod tilbuddet om en rundvisning på en efterskole. Hun var på besøg på Brøruphus Efterskole ved Skanderborg.

I dag går hun i ottende klasse, men om to år håber hun, at kunne tage 10. klasse på en efterskole. Derfor kan gårsdagens besøg få afgørende betydning for, hvilken efterskole hun ender med at vælge:

- Jeg synes, det har været en god dag. Jeg synes, det er godt, at de fortæller os om efterskolerne, siger Emilie Ottow til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er ikke kun Emilie Ottow, som viser interesse for at komme på efterskole. Tal fra Efterskoleforeningen viser, at 6,2 procent flere unge vælger at tage et år eller to på efterskole i Østjylland.

Hvis man spørger de elever, som allerede går på Brøruphus Efterskole, så er det i høj grad fællesskabet, der er det vigtige:

- Man føler sådan, at man kender mange flere, end da man kom. I starten var man meget i tvivl om: "Ej, vil jeg få nogle venner? Er der nogen, der kan lide mig?", siger Line Damsgaard Brouer, som går i 9. klasse.

Omkring 1.000 besøgende besøgte i går Brøruphus Efterskole.

I tv-indslaget øverst på siden kan du komme med Emilie Ottow på rundvisning.