Kom indenfor på asylcenter

Borgere i Norddjurs Kommune har mulighed for at komme besøg på center i Voldby

Hvordan er det egentlig at bo på et asylcenter i Danmark? Det kan folk i morgen, fredag, få svar på i Voldby nordvest for Grenaa.

Her har Norddjurs Kommune sammen med Røde Kors valgt at åbne dørene for byens asylcenter og invitere interesserede indenfor.

Se også: Her skal asylcentrene ligge

Centret har huse i et nedlagt plejehjem i Voldby og er i dag midlertidigt hjem for omkring 60 asylansøgere fra blandt andet Syrien og Eritrea.

Til fredagens åbent hus-arrangement vil de besøgende få mulighed for at se sig omkring på asylcentrene i Voldby og også Grenaa samt i Røde Kors Regionskontor i Voldby. Kontoret danner rammen om en sundhedsklinik, skole for børn og voksne og administration.

Det er ikke første gang, at Røde Kors er vært for sådan et arrangement. Ifølge regionsleder Claus Pedersen fra Røde Kors er det efterhånden en årlig begivenhed på landets centre:

- Det er en åbent dør-politik. Vi vil gerne give folk mulighed for at se, hvad flygtningene fylder deres dagligdag med, så man ikke bare tror, de sidder og kigger ind i en væg, siger han til tv2oj.dk.

Åbent hus-arrangementet vil blandt andet byde på rundvisning, underholdning og smagsprøver.

Du kan se hele programmet her:

Kl. 15.00 Velkomst ved regionsleder Claus B. Pedersen.

Kl. 15.15 Asylansøgerne byder på spændende smagsprøver, underholder med musik og cirkusshow. Få indblik i deres hverdag og hjemlande og hør nærmere om frivilligarbejdet.

Kl. 16.00 Rundvisning på Regionskontoret. Kig ind i børnehaven, se de kreative værksteder i skolen, hør hvordan man griber dansk som fremmedsprog an, bliv klogere på aktivering af asylansøgere på jobcentret og få målt dit blodtryk i sundhedsklinikken. Bagefter serverer vi kaffe og kage.

Kl. 17-18 Det vil være muligt at besøge Center Voldby (Dolmervej 14, Voldby) og Center Grenaa (Robstrupvej 48, Grenaa). Her kan du se, hvordan henholdsvis et familiecenter og et center for enlige mænd er indrettet. Se blandt andet beboernes værelser, opholdsrum og køkkener.