Kolonihave ødelagt af gift

- Jeg har tårer i øjnene, forklarer pensionist

02:27

1 af 2

Idyllen i en kolonihaveforening i Silkeborg er blevet spoleret, efter at en ukendt gerningsmand har ødelagt en hel kolonihave med sprøjtegift.

Hærværket gik ud over Elise Appel Teilmann og Kai Hyllesteds have i Langsøens Kolonihave.

Her oversprøjtede ukendte gerningsmænd i sidste uge store dele af grunden med gift, hvorefter planter og træer er gået ud.

I dag gik ofrene for det usædvanlige hærværk i gang med oprydningen. Først og fremmest skulle de forgiftede og ødelagte stikkelsbærbuske, kartoffelplanter og andet grønt fjernes.

- Jeg føler mig fuldstændig tom i maven. Jeg tænker, at det her, det skal væk, og vi skal videre i livet. Jeg elsker jo at være herude. Men i dag er det med tårer i øjnene, siger Elise Appel Teilman til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Ren og skær misundelse

Elise Appel Teilmann og Kai Hyllested tilbringer en stor del af sommerhalvåret i deres lille kolonihave, hvor de gør meget ud af at få planterne til at stå så flotte som muligt.

Derfor har de en formodning om, hvad ligger til grund for ødelæggelserne.

- Misundelse. Ren og skær misundelse, forklarer Elise Appel Teilman uden den mindste antydning af tvivl i stemmen.

Elise Appel Teilmann og Kai Hyllested har en mistanke om, hvem der står bag hærværket, men de har ingen beviser. Sagen er blevet meldt til politiet.

Alligevel opgiver de ikke deres have. Tværtimod har de tænkt sig at fortsætte arbejdet i deres lille kolonihave-paradis.

- Jeg lever for den her kolonihave. Jeg nyder sommeren herude. Ingen skal tvinge mig væk, uden at jeg ikke kan gå herud.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.