Kokke træning i Silkeborg

I dag stilles JuniorKokkeLandsholdet over for den ultimative menu-test inden det for alvor gør løs ved Olympiade Der Küche i Erfurt i Tyskland.

De unge stjernekokke skal kreere en menu, som vil blive udsat for særdeles kyndige kenderblikke og kritiske smagsløg, idet de særligt indbudte er gæster fra den danske hotel- og restaurantverdenen.

Der er 110 gæster for at testen skal ligne konkurrencen i Tyskland og arrangementet er samtidig den afsluttende træning inden det gør løs i Erfurt.

JuniorKokkeLandsholdet består af unge uddannede kokke under 24 år. Den yngste er lige nu kun 19 år, men det er ikke nogen forhindring, fortæller holdleder Ulla Pedersen.

- Der er ingen tvivl om at vi går efter at få tre guldmedaljer. Jeg tror vi har gode chancer -ved VM 2006 fik vi en guldmedalje, så vi tror også, det kan lade sig gøre i år.

De unge kokke skal dyste i tre discipliner: Varmt køkken, stafet hvor fire mand skal kreere en hel menu på 30 minutter, og endelig som det sidste koldt bord.