Kørekortløs bilist på narko blandt 26 fangster i kontrol

Der var i alt er 17 hastighedssager, da politiet torsdag gennemførte en fartkontrol

Det er 37 forseelser for meget., lyder det fra lederen af færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi. Foto: Tommy Kofoed - Scanpix

14 klip i kørekortet. 3 betingede frakendelser af førerretten. I alt 26 personer sigtet for 37 forseelser.

Østjyllands Politi havde travlt torsdag eftermiddag og aften, hvor politiet gennemførte en kontrol i området ved ringvejen fra Viborgvej til Silkeborgvej.

Vores mål er komme hjem med tomme blokke.

Amrik Singh Chadha, Østjyllands Politi

Blandt de bilister, der gjorde sig uheldigt bemærket, var en mand, der kørte over for rødt to gange på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. Han havde dog overset den videobil, der kørte umiddelbart bagved ham. Da bilen var blevet stoppet, kunne betjentene konstatere, at manden både var frakendt førerretten og påvirket af narko.

Bilisten blev sigtet for at køre over for rødt, for narkokørsel og for at køre i frakendelsesperioden. Den udlejningsbil, han kørte i, blev leveret tilbage til udlejningsfirmaet af politiet.

Læs også Flere borgere ringer efter fartkontrollen: - Vi er utrygge

Amrik Singh Chadha, der er operativ leder af Færdselsafdelingen hos Østjyllands Politi, er ikke imponeret over den mandlige bilist.

- Det er ikke sådan noget, vi bliver jublende lykkelige over. Det er bekymrende både i forhold til ham selv, men så sandelig også i forhold til medtrafikanterne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Politi: 37 forseelser for meget

En anden bilist valgte at tage Viborgvej i Tilst med 124 kilometer i timen, hvor man må køre 70. I den sammenhæng præsterede bilisten to ulovlige overhalinger. Da politiets videobil havde standset fartbøllen, kunne politi og bilist gøre regnskabet op. Det blev til en betinget frakendelse og to klip i kørekortet samt en bøde på 8000 kroner.

Samlet var der 17 hastighedssager, hvoraf tre medførte betinget frakendelse af førerretten. Otte personer kørte over for rødt lys, tre foretog ulovlige overhalinger, to var frakendt førerretten mens flere talte i mobiltelefon og kørte uden sele.

Det blev som tidligere nævnt til 37 forseelser i alt, og det ærger Amrik Singh Chadha fra Østjyllands Politi.

- Det er 37 forseelser for meget. Vores mål er komme hjem med tomme blokke, for så tyder det på, at folk overholder færdselsloven, siger han.