Kør pænt: Politikontrol ved skolerne i denne uge

I uge 2 vil alle landets politikredse gennemføre færdselskontrol på skolevejene. Det skal gøre vejene mere sikre at færdes på for børn og unge

Foto: Tommy Kofoed - Scanpix

Politiet står i denne uge klar ved landets skoler. Der køres nemlig alt for stærkt på mange skoleveje, hvilket skaber utryghed og farlige situationer for de mange børn, der færdes på vejene. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Læs også Storbrand i Brabrand: Seks kørt på skadestuen

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Cyklende skolebørn skal også overholde færdselsloven

Kontrollen finder sted fra mandag den til 8. januar til og med fredag den 12. januar. Da politiet i samme periode i januar 2017 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Læs også Gemte skydevåben i tagrende: Nu er to mænd idømt fængsel og udvisning

- Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Læs også Vini vil kvitte smøgerne: Vi bliver jaget alle steder

Det er ikke kun forældrene, der afleverer og henter ungerne fra skole, der skal køre ordentligt. Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken.

Politiet vil for eksempel tjekke om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Læs også Nabostrid: Derfor vil Alice og Michael ikke skifte skinnende tag