Køber leasingselskab

Køber aktiepost fra Jyske Bank

Sparekassen Kronjylland med hovedæde i Randers har overtaget en aktiepost i et leasingselskab fra en østjysk konkurrent, Jyske Bank.

Sparekassen har således netop købt halvdelen af Krone Kapital-koncernen. Sælgeren, Jyske Bank, overtog aktieposten i forbindelse med købet af Spar Lolland.

Sparekassen Kronjylland kommer med købet til at dele ejerskabet af Krone Kapital med Sparekassen Thy.

- Leasingmarkedet i Danmark er stort og attraktivt, og derfor er det glædeligt, at vi har fået denne mulighed for at træde ind på markedet via et veletableret firma til det, jeg vil kalde en fair pris, siger Sparekassen Kronjyllands administrerende direktør, Klaus Skjødt, i en pressemeddelelse.

Vil vokse sig større

Ifølge Sparekassen Kronjylland har det Randers-baserede østjyske pengeinstitut en strategi om, at det skal vokse sig større via opkøb og nye forretningsmetoder.

- De seneste år har Sparekassen været aktiv i opkøb af afdelinger og hele pengeinstitutter med købet af Sparekassen Østjylland som det mest markante. Sparekassen er siden lanceringen af strategien vokset fra 80.000 kunder til i dag cirka 140.000 kunder, skriver Sparekassen Kronjylland i pressemeddelelsen.