Køb skov og hjælp miljøet

Folkeskov skal plantes i Randers

Randrusianere kan nu være med til at sikre, at der bliver mere skov i Randers Kommune. Fra oktober er det planen, at en fem hektar stor folkeskov begynder at skyde op ved landsbyen Spentrup.

Tidligere på året begyndte Growing Trees Network at etablere folkeskov i Århus, og nu er der indgået et lignende samarbejde i Randers Kommune, hvor Høgshøj Folkeskov skal etableres.

Fungerende borgmester Steen Bundgaard (S) ser den nye aftale som et vigtigt supplement til kommunens overordnede målsætning om at plante mere skov i kommunen. Inden år 2030 er det målet, at få rejst mindst 3.000 hektar skov i Randers Kommune. 

- Vi arbejder på flere fronter for at nå dette mål. Blandt andet ved at give flere private lodsejere mulighed for at opføre skov. En folkeskov supplerer dette arbejde godt, og giver alle randrusianere en mulighed for at bidrage gennem køb af træer. Mere skov giver flere naturoplevelser og gode muligheder for bevægelse. Samtidig ved vi at skovtilplantning er med til at sikre rent drikkevand og optage CO2 fra luften, fortæller Steen Bundgaard i en pressemeddelelse.