Knudsen vender tilbage til Silkeborg

For to år siden blev han fyret som cheftræner i Silkeborg IF. Nu bliver Peder Knudsen ny chefscout i Søhøjlandet

Da 2008 randt ud, var det samtidig slut på Peder Knudsens tid på trænerbænken i Silkeborg. Klubbens kamp for oprykning til Superligaen gik ikke efter planen, og derfor valgte direktøren at afbryde samarbejdet med Knudsen ved årets udgang.

Der skulle dog kun gå to år, inden den tidligere spiller, assistenttræner og cheftræner i Silkeborg, vendte tilbage til Søhøjlandet.

Mandag offentliggjorde klubben således, at Peder Knudsen er ansat som ny chefscout og skal tiltræde den 1. januar 2011.

- Det har gennem lang tid været vores ønske at få opbygget en mere professionel scoutingafdeling, fordi vi erkender, at vi ikke umiddelbart har udsigt til en økonomi, som kan få os til at hente spillere fra øverste hylde. Vi skal derfor være endnu dygtigere til at spotte de rigtige talenter og rigtige spillere på de rigtige tidspunkter i ind- og udland, og hidtil har der ligget for meget ansvar i den relation på den fungerende cheftræner og vedkommendes netværk, siger administrerende direktør Kent Madsen fra Silkeborg IF Invest A/S.

- Med Peder Knudsen har vi fundet den helt rigtige mand til at strukturere og udføre dét arbejde med større kontinuitet - og vi har her som bekendt at gøre med en rigtig SIFer og en meget, meget dygtig fodboldmand, som vi er fantastisk glade for at få tilbage i klubben. Vi satser og tror på et langvarigt og frugtbart samarbejde.

Peder Knudsen glæder sig

Peder Knudsen glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Jeg har fungeret som spiller, assistenttræner og cheftræner i SIF og senest assistenttræner i AC Horsens, og nu bliver det rigtig interessant at prøve kræfter med en ny rolle hjemme i SIF. Jeg føler, at jeg har rigtig meget at bidrage med i forhold til at kunne styrke og strukturere klubbens scoutingnetværk - både nedefra ungdomselite-holdene og op til flagskibet, som selvfølgelig er førsteholdet, siger Peder Knudsen i en pressemeddelelse.