Knivstikkeri under storbrand: Mange har henvendt sig med video

Østjyllands Politi har fået op mod 20 videoer af storbranden i Højbjerg i torsdags – videoer der kan bidrage til opklaringen af et knivstikkeri

1 af 3

I torsdags brændte flere lagerbygninger på Michael Drewsens Vej i Aarhus-bydelen Højbjerg i en storbrand, der var så kraftig, at røgen kunne ses mange kilometer væk. Imens brandfolk og beredskabet arbejdede intenst på stedet, blev der pludselig begået et drabsforsøg på en 23-årig mand. Østjyllands Politi håber, at videoer af branden fra almindelige borgere kan hjælpe med til at opklare forbrydelsen.

Mandag søgte politiet offentligheden om hjælp i form af netop disse videoer fra storbranden, og det er siden væltet ind med billedmateriale.

- Vi har fået rigtig mange videoer – et bud er omkring de 20, siger politikommissær Jesper Jørgensen til tv2oj.dk.

Læs også Brandvæsnet måtte igen rykke ud og efterslukke storbrand

Videoerne kommer fra nysgerrige, der filmede de høje flammer og røgen fra branden. Det 23-årige knivoffer var også selv stoppet nær lagerhallerne for at se de dramatiske scener, da han af en endnu ukendt gerningsmand blev stukket ned med en kniv.

- Nu skal vi gennemse videomaterialet, og det er et større detektivarbejde. Vi er rigtig glade for borgernes hjælp, siger Jesper Jørgensen.

Den 23-årige har det efter omstændighederne godt, og får formentlig ingen varige mén efter knivoverfaldet.

Branden begyndte torsdag den 20. oktober ved 14-tiden og startede som følge af en mekaniker, der svejsede i en bil, som der gik ild i. Og så bredte ilden sig ellers og resulterede i, at næsten 4.000 kvadratmeter erhvervsejendom udbrændte. Ilden bredte sig til samtlige virksomheder på Michael Drewsens Vej 14-16. Brandvæsnet havde 72 personer til at arbejde på stedet, da de var flest.

00:31

Sådan her så derud ved lagerbygningerne efter den voldsomme brand.

Luk video