Knap så meget trængsel og alarm på vejene forud for juleaften

Godt nyt til de østjyske trafikanter, der skal på julebesøg. Modsat tidligere år er der ikke udsigt til tæt trafik og kødannelser, når kursen sættes mod juleand og risalamande

Ifølge Vejdirektoratet bliver der fint med plads på vejene forud for juleaften, mens det klumper sig mere sammen i dage bagefter - især 2. juledag.

Julen falder godt i år. Ikke kun rent arbejdsmæssigt, men også for trafikken.

Sådan lyder meldingen fra Vejdirektoratet, der ikke forventer den helt store trængsel på de østjyske veje forud for juleaften, hvor trafikken ellers normalt har det med at klumpe sig sammen på nogle af årets største rejsedage.

Læs også Fed mad sender forspiste østjyder på hospitalet: - Julen er den perfekte storm

Men med juleaften på en mandag er mange østjyder gået på juleferie allerede fredag og har måske derfor allerede pakket gaver og børn i bilen og er kørt på julebesøg.

Ellers har de både lørdag, søndag og mandag til det. Derfor vil juletrafikken ifølge Vejdirektoratet brede over flere dage og blive knap så kaotisk som tidligere.

Dog kan der være en smule pres på vejene særligt fra Jylland og mod Sjælland søndag i tidsrummet mellem klokken 11 og 13.

- Vi forventer faktisk ikke så mange udfordringer før jul, men når man skal hjem igen, kan der være noget, siger Camillia Eghøj, vagthavende ved Vejdirektoratet.

Her kan du se Vejdirektoratets prognose for trafikken på vejene. Foto: Vejdirektoratet

Og det samme gør sig gældende på skinnerne, hvor DSB fortæller, at de travleste dage bliver den 26. og den 27. december. 

Risiko for kø 2. juledag

Tilbage på vejene er det især 2. juledag, at der forventes tæt trafik med risiko for kødannelser. Det gælder særligt i tidsrummet mellem klokken 10 og 14.

Hjemrejsen vil primært bevæge sig fra Jylland mod Sjælland, og i Østjylland betyder det især trængsel på Motorvej E45 på strækningen fra Aarhus mod Kolding.

Skal du ud at køre og vil du være sikker på at undgå kø, kan du med fordel holde øje med www.trafikinfo.dk eller Vejdirektoratets app Trafikinfo.

01:01

VIDEO: Her kan du fredagens vejrudsigt for de kommende dage og julen.

Luk video