Knallertbande jagter kvinder

Væltede cyklist og spyttede på hende

50 gange inden for det seneste halve år har Østjyllands Politi fået anmeldelser fra kvinder, der er blevet udsat for tasketyveri eller forsøg herpå.

Senest var mandag eftermiddag ved højlys dag i Aarhus Vest-området, som er det sted, hvor de fleste tilfælde har foregået, hvor en 61-årig kvindelig cyklist blev passet op af ukendte gerningsmænd på knallert.

Den 61-årig kvinde kom cyklende på cykelstien ved St. Blichers Vej i Åbyhøj, hvor hun blev presset ind til siden af en knallertkører. En anden knallertkører holdt på tværs for at afspærre kvinde. En af gerningsmændene greb fat i damens taske og forsøgte at stjæle den. Men det lykkedes ikke. De kørte begge to væk fra gerningsstedet.

Spyttede på offeret

Kun en halv time senere på Agerøvej i Tilst skete det samme for en anden kvindelig cyklist. Her kom tre knallerter med i alt fem personer kørende imod hende. Lige som de passerede hende trak de alle tørklæder op for ansigterne - vendte om og kørte efter hende.

Personen på den første knallert væltede kvinden af cyklen og forsøgte at stjæle hendes taske - men også uden held.

En anden spyttede på den stærkt rystede kvinde.

Flere kom kvinden til undsætning, og gerningsmændene stak af. Der skete ikke kvinden noget.

Mistanke om samme gerningsmænd

Østjyllands Politi mener, der er en sandsynlighed for, at de to scenarier blev begået af samme gerningsmænd. De blev beskrevet som yngre mænd, der var mørke i huden og havde brune øjne.

- Vi har stor fokus på det her område. Vi har for nyligt varetægtsfængslet en 17-årig dreng, som stod bag flere af de 50 anmeldelser, siger politikommissær hos Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

Samtidig med at politiet yder en stor indsats mod de her typer af tyverier og overfald, opfordrer man samtidig kvinderne til at være mere påpasselige.

- Lad vær med at opbevare tasker foran i kurven eller bagpå bagagebæret. Hav en taske på ryggen i stedet for. Og så vil vi gerne have anmeldelserne med det samme. Oftest får vi dem flere timer efter, og det gør det svært for os at fange dem, siger Mogens Brøndum.