Klovnen er i fare

Aarhus Universitetshospital står til at miste sin hospitalsklovn

Aarhus Universitetshospital er nu i fare for at miste sin hospitalsklovn. En kendsgerning der ifølge lederen af kirurgisk børneafsnit næsten ikke er til at bære:

- Vores hospitalsklovn er lidt af en livslinje. Den bringer glæde og grin ind i hverdagen hos nogle børn, som befinder sig i en særdeles svær situation. Jeg kan slet ikke se, hvordan vi overhovedet kan undvære vores hospitalsklovn, siger Birgit Eg Andersen, der er oversygeplejerske og leder af kirurgisk børneafsnit på Aarhus Universitetshospital til TV2 | ØSTJYLLAND.

Det er foreningen Danske Hospitalsklovne der står for at indsamle penge og søge forskellige fonde, så der er penge til finansiere ordningen med hospitalsklovne på sygehusene. Nu er der dog ikke længere økonomi til at lade ordningen køre videre:

- Det er ganske forfærdeligt og synd for de børn, som virkelig har brug for opmuntring under deres ophold her på afdelingen, siger Birgit Eg Andersen.

Hun håber nu på, at en indsamling eller bidrag fra private kan gøre det muligt for afdelingen at beholde hospitalsklovnen.

Se et indslag om hospitalsklovnene øverst på siden.

auh

playNy covid-bemanding betyder aflyste operationer

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland