Kloster-kassen er tom

02:23

1 af 2

Ingen penge til at drive klostret videre

Nonneklostret på Sostrup Slot i Gjerrild lukker, og nonnerne har ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger kurs mod Tyskland.

I dag ankom en spansk indregistreret flyttebil til Maria Hjerte Abbedi. Hos klostret bekræfter man, at flytningen er i gang, men ønsker ikke at forklare årsagen.

Den katolske kirke i Danmark oplyser, at det er søstrenes eget ønske at forlade klostret.

Ifølge TV 2 | ØSTJYLLANDs oplysninger skyldes kloster-lukningen dog, at der ikke længere er økonomi til at drive klosteret.

Det fortæller Bernhard Kiel til TV 2 | ØSTJYLLAND. Han er tidligere katolsk præst og har i mange år haft tilknytning til klostret: 

 

- Flere af søstrene havde kun opholdstilladelse, fordi der kunne garanteres økonomisk for deres ophold i Danmark. Og det kunne abbedissen kun gøre, fordi hun via en familiefond kunne få støtte til det. Og de har tilsyneladende smækket pengekasse i nu, siger den tidligere katolske præst til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Det er det Internationale katolske samfund, som ejer Sostrup Slot og hvad klostret nu skal bruges til, ved den katolske kirke i Danmark ikke.

Klostret blev landkendt efter at tidligere nonner fremsatte påstande om at abbedissen havde begået overgreb mod nonnerne.

Se indslaget i TV 2 | ØSTJYLLANDs udsendelse kl. 22.20.

Hør et uddrag af interviewet med Bernhard Kiel ved at klikke øverst på denne side.

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig