Klog østjysk hospitalsseng

Fremtidens sygehusseng måler selv på patienterne

En række østjyske firmaer er gået sammen om at udvikle fremtidens sygehusseng. Sengen, der både kan måle blodtryk og slå alarm, hvis der er tisset i den, skal bruges på sygehuse og i ældreplejen. Det skriver Århus Stiftstidende.

K.R. Hospitalsudstyr i Hadsten, er en af hovedaktørerne i udviklingen af sengen. Firmaet vandt opgaven i et EU-udbud, der både omfattede udvikling, produktion og markedsføring.

- Det er en kæmpe opgave, og vi er så langt, så vi er ved at have en prototype klar, siger Jens Bay, der er direktør for K.R. Hospitalsudstyr, til Århus Stiftstidende.

Sladrer til personalet
Det er Region Midtjylland, der har afsat penge til udviklingen af den kloge seng. Målet er, at give patienterne en bedre behandling og skabe bedre arbejdsforhold for personalet.

Sengen skal ud over blodtryk også måle brugerens temperatur og registrere om vedkommende har et roligt åndedræt. Informationer der sendes direkte til sygehusets computersystemer.

- Sengen kan for eksempel fortælle pleje-personalet, om brugeren skal skiftes i løbet af natten, hvis det er en sengevæder. Og om der er brug for et nattilsyn eller ikke, siger Jacob Pedersen fra Regionshospital Randers, der er projektansvarlig, til Århus Stiftstidende.

Ifølge planen skal sengen bruges på hospitalerne i både Skejby, Randers, Gødstrup og i Aarhus Kommune. Desuden har Odense Universitetshospital og Bispebjerg Hospital udvist interesse for projektet.